Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США закликає розслідувати бездіяльність міліції під час побиття журналістів


Журналісти в Кабміні вимагають розслідування подій 18 травня
Журналісти в Кабміні вимагають розслідування подій 18 травня
Посольство США засуджує напади на журналістів, що сталися в Києві під час масових заходів 18 травня, і закликає українську владу розслідувати позірну бездіяльність міліції під час інциденту. Про це повідомили у відділі преси, освіти і культури посольства США.

«Уряд Сполучених Штатів високо ставить цінність прав на свободу слова, свободу преси та свободу зібрань. Тому ми вітаємо більшість учасників одночасних, в основному мирних за характером мітингів опозиції і Партії регіонів 18 травня, із тим, що ці права, гарантовані в Конституції України, ними дотримувалися», – говориться в повідомленні.

«Ми засуджуємо напад на двох українських журналістів, які 18 травня знімали опозиційний мітинг в Києві. Такі насильницькі дії не повинні відбуватися там, де люди здійснюють своє право на мирне зібрання», – підкреслили в посольстві США.

«Напад на журналістів, які працюють, робить справу ще серйознішою, бо, крім особистих прав репортерів, порушено і фундаментальне право української громадськості бути поінформованою. Ми закликаємо українську владу провести ретельне розслідування і вжити належних дій для притягнення винних до відповідальності. Ми також закликаємо владу розслідувати позірну бездіяльність міліції під час інциденту», – наголосили у посольстві і запевнили, що посольство США продовжуватиме стежити за розвитком подій у цій справі.

18 травня під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі, невідомі молодики напали на журналістку «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента газети «Комерсант» Влада Соделя. Потерпілі кажуть, що протягом певного часу міліціонери, що перебували поруч, взагалі не втручалися в цей інцидент. Колеги Сніцарчук і Соделя стверджують, що за допомоги соціальних мереж встановили особи кількох нападників, але міліція затримала лише одного правопорушника, Вадима Тітушка.
XS
SM
MD
LG