Доступність посилання

ТОП новини

У США застрелили чеченця під час допиту про вибухи в Бостоні


Ібрагім Тодашев, фото надане правоохоронцями США
Ібрагім Тодашев, фото надане правоохоронцями США
У США працівник Федерального бюро розслідувань застрелив під час допиту у справі про вибухи в Бостоні вихідця з Чечні, коли той став нападати на нього, повідомили сьогодні в ФБР.

За повідомленням, інцидент стався в ніч на сьогодні в місті Орландо у штаті Флорида, коли агент ФБР і ще кілька правоохоронців допитували 27-річного Ібрагіма Тодашева. Агентові довелося стріляти у відповідь на «неминучу загрозу», зараз він сам у лікарні з травмами, що не загрожують життю, повідомив речник ФБР без дальших подробиць. Зокрема, не повідомили, що саме було предметом допиту.

Поліція у Флориді повідомила, що Тодашева затримували ще 4 травня за звинуваченням у завданні тяжких тілесних пошкоджень. За даними агентств, його затримали під час бійки за паркувальне місце біля торгового центру, але потім відпустили під заставу.

Засоби інформації у США повідомляють, що Ібрагім Тодашев, чеченець за національністю, був пов’язаний із 26-річним Тамерланом Царнаєвим, який загинув унаслідок перестрілок із поліцією при спробі затримання, старшим із двох братів-чеченців, які, як вважають, влаштували вибухи в місті Бостоні 15 квітня.

Молодший брат, 19-річний Джохар Царнаєв, був урешті затриманий. У разі визнання вини в улаштуванні вибухів, унаслідок яких загинули три людини і були поранені понад 260, йому може загрожувати смертна кара.
XS
SM
MD
LG