Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали загострюють політичну ситуацію, бо готуються до силового сценарію? (Преса)


Київ – Істерія Партії регіонів з «антифашизмом» свідчить про те, що влада остаточно зробила ставку на виведення до другого туру президентських виборів Олега Тягнибока, стверджує тижневик «Країна». Видання пише, що регіонали готові загострювати політичну ситуацію в країні. Зараз вони потрошку б’ють тих, хто потрапляє під руку, щоб максимально поляризувати суспільство, підготувати його до можливого силового сценарію, переконує тижневик.

В українській науці є багато унікальних явищ. Одне з них – позбавлений адекватної фінансової підтримки вчений з патентом на руках. Це виключно національний феномен, стверджує дописувач газети «День». Причина –віддаленість результатів наукових досліджень від потреб енергетики, промисловості, сільського господарства. Що більше фундаментальних досліджень проводять науково-дослідні інститути та виші, то меншу практичну цінність становлять зібрані дані для підприємств. Відтак низький відсоток впровадження інновацій девальвує значущість проведеної роботи з їх розробки, а наукові центри видаються далекими від життя в очах бізнесу.

Після 14-річного розколу два уламки колись єдиного Народного руху України знову збирають докупи. НРУ й Українська народна партія домовилися про створення єдиної політичної сили. Плани в них амбітні: в найближчому майбутньому «створити в Україні потужну правоцентристську політичну силу, яка скерує державу на єдиний ефективний правий шлях виходу з системної кризи, в якій Україна перебуває останні 20 років». Мета, звісно, чудова й шляхетна, зауважує газета «День». Однак, на думку видання, її здійснення навряд чи до снаги РУХові, адже за останні майже півтора десятиліття класичний націонал-демократичний табір занепадав, фрагментувався і розчинявся в потужніших проектах. Самостійної ролі на політичній сцені він уже давно не відіграє – на відміну від 90-х, зауважує газета.

Рішення Євросуду щодо Юлії Тимошенко підтвердило, що дії української влади у цій справі не носять політичний характер, – стверджує в газеті «Сегодня» заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Визнано лише, що арешт, застосований до Тимошенко судом, не відповідав євростандартам. Але через це її не може бути звільнено, бо зараз Тимошенко перебуває під вартою не на підставі згаданого арешту, а відбуваючи покарання за вироком у «газовій» справі. Заголовок інтерв’ю «Допитати Лазаренка нам не дає влада США».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG