Доступність посилання

ТОП новини

Марія Матіос пообіцяла навчати донецького депутата-регіонала українській мові


Марія Матіос, архівне фото
Марія Матіос, архівне фото
Марія Матіос, українська письменниця і народний депутат, відвідала в середу Донецьк, де поділилася планами спільної роботи з донецьким депутатом-регіоналом Миколою Левченком та оголосила конкурс для студентів.

Марія Матос приїхала до Донецька на демонстрацію вистави «Нація» за своєю книгою. На сцену її переніс Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка.

Вона розповіла, що розмовляла про показ вистави у Верховній Раді з регіоналом Миколою Левченком, і він щиро кликав її у Донецьк та попросив письменницю давати йому уроки української мови, що вона має намір зробити.

Окрім цього, Марія Матіос оголосила конкурс серед студентів Донецького національного університету. Майбутні конкурсанти мають намалювати своє родинне дерево і записати одну цікаву історію з минулого власної родини.

«Першим тридцятьом студентам, які це зроблять, я повідомлю, на який сайт, будуть оцінювати люди, інтернетівська спільнота буде оцінювати, – то я цим першим тридцяти обіцяю тижневий відпочинок безкоштовний у Львові, Чернівцях, Івано-Франківську», – сказала Марія Матіос.

Вистава «Нація» пройшла з великим успіхом. Зала була повна, в театр завітала і дружина президента України Людмила Янукович.
XS
SM
MD
LG