Доступність посилання

ТОП новини

Табачник: школам не нав’язують вивчення російської як іноземної


Дмитро Табачник
Дмитро Табачник
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник наголошує, що школам не нав’язують вивчення російської мови як іноземної, починаючи з 5-го класу. Про це він сказав на засіданні Верховної Ради під час години запитань до уряду, відповідаючи на запитання депутата від ВО «Свобода» Ірини Фаріон.

«Вас неправильно інформували. Жодним чином ніхто не запроваджує примусове вивчення другої іноземної мови з 5-го класу», – сказав Табачник.

За словами міністра, на сьогодні обов’язковим є вивчення англійської мови з 1-го класу, а згідно з державним стандартом, вивчення другої іноземної мови обов’язкове в усіх школах з 5-го класу, але вибір іноземної мови, яка обов’язково вивчається з 5-го класу, належить до прерогативи педагогічного колективу.

Він зауважив, що другу іноземну мову обирає педагогічна рада разом із батьками. Серед мов до вибору «належать без винятку всі європейські мови за умови, що є відповідні кадри, оскільки російська мова є мовою ООН і також європейською мовою, і ніхто не може стримувати ті школи, які бажають вибрати російську мову як другу обов’язкову іноземну мову з 5-го класу».
XS
SM
MD
LG