Доступність посилання

ТОП новини

Видворення російського консула було б позитивним сигналом від влади – кримський журналіст


Кримські татари вимагають видворення російського консула з Криму, 23 травня 2013 року
Кримські татари вимагають видворення російського консула з Криму, 23 травня 2013 року
Видворення російського генерального консула у Криму Володимира Андреєва було б позитивним сигналом від влади для кримських татар. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила головний редактор кримськотатарської радіостанції «Мейдан» Наджиє Фемі.

«Якщо Україна наполягатиме на усуненні консула Андреєва – це був би для нас позитивний сигнал у світлі останніх, таких не дуже добрих відносин із владою. Якщо цього не буде, кримські татари консолідуються навколо цього, це нас об’єднає. Я думаю, що демонстрації, акції, звернення до міжнародних організацій триватимуть», – заявила журналістка.

За її словами, ляпаса кримським татарам «дали такого, що не ватро підставляти іншу щоку».

Генеральний консул Росії в Сімферополі Володимир Андрєєв в інтерв’ю місцевому телеканалові ATR цього тижня заявив, що фільм про депортацію кримських татар «Хайтарма» «спотворює історію Великої вітчизняної війни», і порадив кримським татарам не замовчувати «тематику зрадництва». Він висловив переконання, що в усіх заходах, які стосуються депортації кримських татар, має бути присутньою тема їхнього «колабораціонізму й пособництва окупантам». При цьому на уточнювальне запитання журналіста Андреєв кілька разів повторив, що його позиція «відповідає офіційній позиції Росії».

Кримські татари пікетували Генконсульство Росії в Сімферополі з вимогою до Росії відкликати, а до України видворити генконсула Володимира Андреєва.

В українському МЗС висловили сподівання, що російська влада дасть належну оцінку висловлюванням генерального консула Росії в Сімферополі. А в Міністерстві закордонних справ Росії назвали його заяви некоректними.
XS
SM
MD
LG