Доступність посилання

ТОП новини

Організатори «Маршу рівності» хочуть знайти компроміс із владою для проведення акції


Організатори «Маршу рівності» шукають компроміс із владою Києва для того, щоб провести акцію 25 травня, враховуючи рішення суду про її заборону. Про це Радіо Свобода заявила Олена Семенова, координатор роботи з пресою оргкомітету КиївПрайду-2013, в рамках якого планувалося провести «Марш рівності» в українській столиці.

«Ми зараз кинули всі сили на те, щоб знайти інші компроміси – компроміс із міською владою про те, як ми можемо це зробити (провести акцію – ред.), враховуючи рішення суду», – наголосила Семенова.

Вона також зауважила, що питання про те, де саме може відбутися акція ЛГБТ-спільноти, зараз вирішується.

Крім того, Семенова заявила, що поширена в ЗМІ інформація про нібито рішення апеляційного суду, який скасував заборону на проведення маршу, не відповідає дійсності. «Апеляції не було, не було ніякого засідання апеляційного суду. По-перше, ми ще не створили апеляцію, по-друге, апеляційний суд так швидко не засідає, це процес, а ми обмежені в ресурсах… і встрявати в ці судові процеси – це не те, чого б ми хотіли зараз», – сказала координатор роботи з пресою оргкомітету КиївПрайду-2013.

Напередодні Окружний адміністративний суд Києва заборонив 25 травня проведення всіх не пов’язаних з відзначенням Дня Києва акцій, зокрема, «Маршу рівності».

Влада Києва заявляла, що ці акції перешкоджатимуть святкування Дня столиці. А в суді вирішили, що проведення ЛГБТ-акції також може спровокувати насильство.

Минулого року акцію скасували в останній момент після того, як противники ЛГБТ-спільноти зібралися на місці запланованої акції раніше за її учасників.
XS
SM
MD
LG