Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: Іванішвілі вважає, що до допиту Саакашвілі треба ставитись як до прояву демократії


Прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі
Прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі
Президент не є недоторканною особою, і якщо у прокуратури з’являться до нього запитання, а такі підозри вже існують, велика ймовірність, що його допитають. Про це заявив у п’ятницю, 24 травня, прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі після завершення зустрічі з представниками дипломатичного корпусу та міжнародних організацій.

За його словами, вже понад рік ведеться слідство стосовно президента Німеччини і він навіть пішов у відставку. «Звичайно ж, повинен бути допитаний і президент, якщо є питання і підозри. Це нормальний процес. Буде добре, якщо історію з президентом Німеччини висунете на перший план і покажете громадськості, як живе Європа», – заявив Іванішвілі, якого цитує новинне агентство «Грузія онлайн».

«Президент не бог і не рабовласник. Він президент демократичної країни (так називається наша країна) і так само відповідає перед законом, як і будь-який інший громадянин. Відповідно, якщо у прокуратури з’являться питання і такі підозри вже є, якщо його прем’єр-міністр був заарештований, існує велика ймовірність, що питання будуть поставлені і Саакашвілі, і це нормально», – заявив прем’єр-міністр Іванішвілі, додавши, що Європа «це сприйме нормально».

Нова влада Грузії на чолі з прем’єр-міністром Бідзіною Іванішвілі і його коаліцією «Грузинська мрія», які прийшли до влади за результатами виборів минулої осені, затримує і судить урядовців попередньої влади за звинуваченнями в різноманітних зловживаннях. Нинішня опозиція скаржиться на політичні переслідування.
XS
SM
MD
LG