Доступність посилання

ТОП новини

Керрі закликав ізраїльських та палестинських політиків до відновлення переговорів


Джон Керрі в Тель-Авіві у п’ятницю, 24 травня 2013 року
Джон Керрі в Тель-Авіві у п’ятницю, 24 травня 2013 року
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що ізраїльським і палестинським політикам необхідно найближчим часом ухвалити рішення про відновлення мирних переговорів.

Промовляючи до журналістів перед відльотом із тель-авівського міжнародного аеропорту Бен-Гуріона, держсекретар США сказав, що Ізраїль залишається найближчим союзником і партнером Сполучених Штатів у регіоні. «Ми будемо продовжувати працювати разом, маючи на меті підвищення загальної безпеки і стабільності, і ми будемо також продовжувати працювати з палестинською адміністрацією для того, щоб допомогти їм досягти і задовольнити свої устремління», – заявив Керрі.

Держсекретар США закликав сторони конфлікту утриматися від провокаційних заяв і дій, які можуть перешкодити мирному процесу.

«Сторони повинні бути зосереджені на досягненні прогресу в прямих переговорах, і кожна сторона повинна працювати, щоб вибудувати довіру, і кожна сторона повинна утримуватися від будь-яких провокаційних дій або риторики, які повертають нас до зворотного напрямку», – заявив Керрі.

Державний секретар США зустрівся напередодні у Єрусалимі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і потім у Рамаллі на Західному березі Йордану з президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом у намаганні домогтися поновлення мирних переговорів між ними.

Палестинці для початку переговорів вимагають зупинити будівництво всіх ізраїльських поселень, Ізраїль заявив, що не приймає ніяких умов.
XS
SM
MD
LG