Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура почала перевірку про службову недбалість міліціонерів 18 травня


Прокуратура Шевченківського району Києва розпочала розслідування за заявами громадян про службову недбалість столичних міліціонерів під час масових громадських заходів 18 травня в Києві.

Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, наразі прокуратура району внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про неналежне виконання службових обов’язків працівниками міліції.

Кримінальне провадження відкрито за попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України – «службова недбалість».

Як повідомлялося, 18 травня вдень у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті декілька людей дістали тілесних ушкоджень. Під час інциденту постраждала журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук та фотограф видання «Коммерсант» Владислав Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції «Вставай, Україно!» (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд із будівлею київського главку МВС, проте, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поряд, ніяк не реагували на те, що відбувається.
XS
SM
MD
LG