Доступність посилання

ТОП новини

На «Марш рівності» вийшли політики та дипломати з ЄС (ВІДЕО)


У Києві відбувся «Марш рівності»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Києві відбувся Марш рівності

Висловити солідарність із учасниками Київпрайду-2013 на «Марш рівності» до кіностудії імені Олександра Довженка вийшли європейські політики та представники посольств. За словами організаторів, поряд з українськими учасниками ходи були депутат Європарламенту Марейє Корнеліссен, представники міської ради Мюнхена та кількох європейських посольств. Активісти несли плакат: «Мюнхен вітає місто-побратим Київ».

Мер Мюнхена Хеп Монатцедер, також присутній на марші, зазначив, що, під’їжджаючи до місця проведення маршу, бачив велику кількість супротивників заходу, серед яких були, на його думку, досить агресивно налаштовані люди.

«Дуже складно спілкуватися із агресивно налаштованими людьми, однак ти мусиш показати, що таке права людини, навіть наражаючись на агресію», – зазначив він.

Окрім того, до «Маршу рівності» долучились солідарні активісти із сусідніх Білорусі та Росії та представники міжнародних правозахисних організацій, зокрема, Amnesty international.

Міліція не допустила значних порушень громадського порядку під час маршу. Осіб, що виявляли агресію до учасників, одразу затримували. За даними МВС, на акції були присутні близько 500 міліціонерів.
XS
SM
MD
LG