Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбувся «Пробіг під каштанами», «Батьківщина» влаштувала акцію


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
У Києві понад 13 тисяч людей узяли в неділю участь у традиційному, вже 21-му міжнародному легкоатлетичному «Пробігові під каштанами», повідомила Київська міська державна адміністрація.

За повідомленням, 13 тисяч 111 учасників було зареєстровано вже на час початку пробігу, але реєстрація тривала й далі.

Для дорослих траса пробігу протяглася на 5 кілометрів, для учасників віком до 10 років був коротший маршрут, і навіть для дітей від 6 до 18 місяців відбувся «Пробіг у ходунках» спеціальною трасою довжиною в 10 метрів, повідомили в КМДА.

Захід відбувається у рамках Київської міської спартакіади «Здоровий киянин». Пробіг є «не просто спортивним заходом, а справжнім веселим святом, наповненим морем позитиву і сміху», наголосили в КМДА.

Тим часом партія «Батьківщина» повідомила, що близько 50 її прихильників на чолі з одним із партійних лідерів Миколою Томенком узяли участь у «Пробігові під каштанами» у футболках із написами «Юлі – волю!», вимагаючи звільнення ув’язненої лідера партії, колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, а також «Києву – нову владу».

За словами Томенка, першим завданням було «прагнення зробити модним в Україні активний, здоровий та спортивний спосіб життя», але не менш важливим також було звернути увагу і киян, і гостей міста під час святкування Дня Києва на становище з Тимошенко, а також на необхідність, як вважає партія, повернення місцевого самоврядування в місто Київ та права киян обирати міську раду і міського голову, «тобто – на необхідність відновлення народовладдя в українській столиці», повідомили в «Батьківщині».
XS
SM
MD
LG