Доступність посилання

ТОП новини

Свободівці пропонують дозволити вказувати національність у паспорті


Заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський і народні депутати від «Свободи» Ірина Фаріон, Богдан Бенюк і Едуард Леонов зареєстрували у Верховній Раді проект закону про внесення змін до закону «Про національні меншини в Україні». Про це повідомляється на сайті парламенту, але тексту документа поки що немає.

Водночас на сайті «Свободи» йдеться, що законопроект покликаний удосконалити законодавство щодо забезпечення прав національних меншин за кількома ключовими напрямами. Серед цих напрямів – законодавче визначення критеріїв надання державної підтримки національним меншинам; формування правових засад самоврядування національних меншин та механізмів їхньої практичної участі в самоуправлінні на територіях компактного проживання; підвищення ефективності використання спрямованих на підтримку національних меншин коштів, зокрема залучення представників нацменшин до визначення обсягів, розподілу та контролю за використанням цих коштів.

Крім того, цей документ передбачає надання громадянам України можливості вказувати свою національність у паспорті та свідоцтвах про акти громадянського стану. Також пропонується внести зміни до закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», згідно з якими кандидат в автобіографії та інших відомостях може зазначити інформацію про свою національність.
XS
SM
MD
LG