Доступність посилання

ТОП новини

Співпраця з Митним союзом не перешкода євроінтеграції – урядовці


Співпраця з країнами-учасниками Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі не перешкоджає євроінтеграційному курсові України, наголосив у понеділок радник президента, керівник головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації голови держави Андрій Гончарук.

Він підтвердив, що курс на євроінтеграцію залишається для України стратегічним, і підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом залишається незмінною метою України.

«Таким чином, певні події, які відбудуться, як ми сподіваємося, найближчим часом, а саме укладання меморандуму про поглиблення співпраці України і Митного союзу, ніяким чином не створять перешкод для нашого подальшого поступового розвитку співпраці з країнами Європейського союзу», – заявив Гончарук.

А у Брюсселі міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив у понеділок у виступі на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту, що Україна збирається приєднатися до всіх угод Митного союзу, які не суперечать її зобов’язанням перед ЄС.

Міністр зазначив, що нині Україна обговорює меморандум з Митним союзом Росії, Казахстану і Білорусі і сподівається отримати в ньому статус спостерігача.

У коментарі українським журналістам після завершення засідання міністр зазначив, що головна мета – не інтеграція з країнами Митного союзу, а недопущення дезінтеграції передусім у важливих для України сферах, в тому числі космічному та авіабудуванні, повідомляє агентство УНІАН.

Як заявляв у Києві Гончарук, Україна сподівається узгодити меморандум про поглиблення співпраці й отримання статусу спостерігача в Митному союзі під час візиту президента Віктора Януковича до Астани в Казахстані у вівторок і середу.

28–29 травня в Астані, столиці Казахстану, відбудеться засідання Вищої євразійської економічної ради, керівного органу Євразійського економічного співтовариства, в рамках якого Росія, Казахстан і Білорусь створили Митний союз.
XS
SM
MD
LG