Доступність посилання

ТОП новини

У Росії шпиталізували учасницю Pussy Riot, яка голодує


Марія Альохина, архівне фото
Марія Альохина, архівне фото
У Росії засуджену учасницю жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot Марію Альохину, яка вже майже тиждень тримає голодівку протесту, шпиталізували в медичну частину колонії, де вона перебуває, повідомили сьогодні у Федеральній службі виконання покарань Росії.

За повідомленням, причиною став низький тиск.

Адвокат Альохиної, зі свого боку, повідомила, що її не допускають до підзахисної.

Альохина припинила вживати їжу майже тиждень тому, протестуючи проти рішення судді не доставляти її особисто на слухання суду, на якому розглядали можливість звільнити її умовно достроково і відмовили в цьому.

Учасниці Pussy Riot Марія Альохина і Надія Толоконнікова зараз відбувають дворічний термін за ґратами. Третя засуджена учасниця Pussy Riot Катерина Самуцевич отримала після апеляції умовний термін. Надії Толоконніковій у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot Надію Толоконнікову, Марію Альохину і Катерину Самуцевич затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню», влаштованої у храмі Христа-Спасителя в Москві, в якому, зокрема, були слова «Богородице-Діво, Путіна прожени!». Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
XS
SM
MD
LG