Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську побили адвоката автора плаката «з бабусею і котом»


У Дніпропетровську побили правозахисника й адвоката Анатолія Барановського, а також й обікрали його офіс. Барановський відомий як адвокат автора білборда «з бабусею і котом» Максима Голосного. Про інцидент з побиттям і крадіжкою в офісі адвоката Радіо Свобода в середу повідомив сам Максим Голосний.

За словами Голосного, його адвокат був побитий у власному офісі трьома представниками охоронної структури орендодавця за нібито невчасне внесення орендної плати. Анатолія Барановського з легкими ушкодженнями шпиталізували до лікарні. Пізніше виявилось, що після цього офіс адвоката пограбували, з приміщення зникли речі, зокрема, сейф з документами і ноутбук.

Як зазначив Максим Голосний, він вважає інцидент спланованим і пов’язує його з професійною діяльністю свого адвоката: в останні два місяці, як стверджує Голосний, вони разом з Барановським працювали над викриттям корупційних дій місцевих високопосадовців.

«Упродовж двох місяців ми відправляли запити посадовцям з проханнями надати декларації про доходи за останні два роки. Папки з відповідями чиновників наразі зникли. Крім того, зникли інші, не такі важливі документи. Я вважаю, що це 100% пов’язано з його професійною діяльністю. Конфлікт був явно спровокований, питання тільки в тому , ким і для чого», – сказав Радіо Свобода Максим Голосний.

На даний час інцидент розслідує Бабушкінський районний відділ міліції Дніпропетровська. Як повідомили правоохоронці, вони порушили кримінальне провадження за статтею «хуліганство».
XS
SM
MD
LG