Доступність посилання

ТОП новини

У Франції затримали підозрюваного нападника на військового


Підозрюваного в нападі (п) веде працівник спецбригади поліції, Париж, 29 травня 2013 року
Підозрюваного в нападі (п) веде працівник спецбригади поліції, Париж, 29 травня 2013 року

У Франції сьогодні затримали чоловіка, підозрюваного в нападі на військового наприкінці минулого тижня, повідомила поліція.

За словами урядовців, напад був, імовірно, обґрунтований «релігійною ідеологією». Агентства повідомляють із посиланням на свої «джерела, наближені до розслідування», що затриманий є прихильником «радикального ісламу».

Як сказав міністр внутрішніх справ Манюель Вальс, затримання відбулося в одному з південно-західних передмість столиці Парижа.

Прокурор Франсуа Моленс повідомив, що затриманий, якому завтра сповниться 22 роки, признався в нападі і мав у час нападу «досить чіткий намір убити».

За словами прокурора, підозрюваний уже відомий поліції з 2007 року через моління на вулицях.

У Франції наприкінці минулого тижня здійснили напад на військового, який був в антитерористичному патрулі в діловій околиці Парижа, районі Ля-Дефанс. За повідомленнями, 23-річному рядовому першого класу Седрікові Кордьє перерізали горло, але він лишився живим.

Тим часом не відомо, чи пов’язаний цей випадок із нещодавнім убивством військового у Великій Британії, здійсненим, як повідомляли, під ісламістськими гаслами.

XS
SM
MD
LG