Доступність посилання

ТОП новини

Матеріали щодо обвинуваченого в тероризмі українця передали до європейських структур


Матеріали Харківської правозахисної групи, які стверджують про неправомірність обвинувачення в пособництві тероризмові щодо Дмитра Реви, передані до «європейських структур», повідомила в середу у Дніпропетровську дружина обвинуваченого Лариса Рева.

За її даними, матеріали щодо неправомірності обвинувачення Реви та упередженості суду були направлені до посольств Великої Британії, Данії, США в Україні, низці членів Європарламенту, політикам у Польщі, Німеччині, Швеції, Швейцарії, Естонії.

«Інформація про справу також передана до офісів єврокомісара Штефана Фюле, віце-президента Єврокомісії Катрін Аштон і експертам правозахисної організації Amnesty International», – зазначила дружина обвинуваченого.

Крім того, сестра і адвокат Дмитра Реви Оксана Томчук звернулася до всіх народних депутатів України із закликом сприяти захистові прав її брата. До звернення був долучений висновок доктора юридичних наук, заслуженого юриста України професора Миколи Хавронюка, який заявив про відсутність будь-яких ознак злочину в діях Реви.

За даними Томчук, у відповідь народні депутати Володимир Литвин, Олександр Абдуллін, Рустам Раупов та Марія Іонова вже направили свої звернення до прокуратури, щоб перевірити обґрунтованість обвинувачення та підстав для арешту Реви.

За даними адвокатів, Індустріальний районний суд Дніпропетровська вже вісім разів відмовився випустити обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реву. Чотири рази вони клопотали про зміну запобіжного заходу підсудному під грошову заставу, один раз – під підписку про невиїзд, тричі – під взяття на поруки.

Водночас сторона обвинувачення заявляла, що має докази провини всіх чотирьох обвинувачених у терактах.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG