Доступність посилання

ТОП новини

У Франції офіційно одружилися перші гомосексуалісти


У Франції в середу був укладений перший офіційний шлюб між двома гомосексуалістами після ухвалення закону, який дозволив одностатеві шлюби.

Чоловіки на імена Венсан і Брюно одружилися в мерії міста Монпельє на півдні Франції з участю сотень запрошених гостей, серед яких був і міністр уряду країни. Будівлю охороняла поліція, щоб убезпечитися від можливих протестів.

У неділю понад сто тисяч людей вийшли на нову демонстрацію проти гомосексуальних шлюбів у столиці Парижі; сталися кілька сутичок із поліцією, близько ста людей затримали.

Супротивники закону, серед яких найактивніші релігійні групи і деякі крайні праві політичні угруповання, заявляють, що хочуть зберегти споконвічну традицію, коли діти мають батька і матір.

Президент Франції Франсуа Олланд підписав закон, який дозволяє одностатеві шлюби, включно з правом усиновлювати дітей, раніше цього місяця. Таким чином, Франція, переважно католицька країна, стала 14-ю у світі, яка дозволила гомосексуальні шлюби.

Іще до набуття законом чинності багатодесятитисячні чи й кількасоттисячні демонстрації у Франції відбувалися і проти цього законодавчого акту, і на його підтримку. За опитуваннями, громадськість Франції поділена у ставленні до можливості повноцінних шлюбів для гомосексуалів приблизно навпіл.
XS
SM
MD
LG