Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалить решту євроінтеграційних законів восени – Рибак


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Український парламент у вересні розгляне й ухвалить закони, необхідні для підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС, заявляє голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Як повідомляє прес-служба парламенту, Рибак зустрівся сьогодні в Києві з віце-президентом Європейського парламенту Яцеком Протасевичем і обговорив перспективи євроінтеграції України.

Протасевич зауважив, що український парламент об’єднався навколо ідеї євроінтеграції. За його словами, залишилося кілька завдань, які має виконати Верховна Рада в цьому напрямі до початку Вільнюського саміту, зокрема внесення змін до виборчого законодавства, новий закон про прокуратуру.

У відповідь спікер парламенту запевнив, що необхідні закони розглянуть й ухвалять на осінній сесії парламенту у вересні. За словами Рибака, ці документи має підтримати конституційна більшість.

Цього місяця Європейська комісія схвалила рекомендації Раді ЄС підписати угоду про асоціацію з Україною на саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада у Вільнюсі у разі виконання Україною всіх вимог ЄС.
XS
SM
MD
LG