Доступність посилання

ТОП новини

У парламенті 44 відкриті мільйонери – «Чесно»


Серед народних депутатів VII скликання щонайменше 44 парламентарі упродовж 2012 року отримали дохід понад один мільйон гривень, а ще у 15 депутатів понад мільйон гривень склав сукупний річний дохід сім’ї. Про це свідчить аналіз декларацій 183 парламентарів, які активісти громадського руху «Чесно» виявили у відкритих джерелах або отримали від депутатів у відповідь на своє звернення.

У заяві руху наголошується, що станом на 17 травня, всупереч вимогам законодавства, майнові декларації інших 261 депутатів (переважно – представників фракцій Партії регіонів і КПУ) залишалися недоступними для громадськості. Вони не були оприлюднені в офіційному виданні Верховної Ради України «Голос України», на веб-порталі парламенту, інших загальнодоступних джерелах і не надані у відповідь на звернення.

Згідно з отриманими рухом «Чесно» даними, найбільший дохід минулого року отримав регіонал Сергій Тігіпко – понад 40,5 мільйонів гривень. На другому місці – лідер партії УДАР Віталій Кличко – трохи більше за 40 мільйонів, на третьому – представник фракції Партії регіонів Геннадій Бобов – трохи більше ніж 39,5 мільйонів гривень.


Рейтинг фінансово найуспішніших жінок очолює представниця ВО «Батьківщина» Ірина Луценко (річний дохід – 22,4 мільйона гривень), наступною йде колега по фракції Леся Оробець (8,4 мільйона), на третій позиції – комуністка Оксана Калетник (майже 7 мільйонів гривень).

Серед лідерів фракцій найбільший дохід у 2012 році отримав ударівець Віталій Кличко. На другому місці – лідер ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк (понад 1,3 мільйона гривень). Олег Тягнибок зі «Свободи» у 2012 році заробив трохи більше як 200 тисяч гривень.

Декларацій Олександра Єфремова (Партія регіонів) і Петра Симоненка (Компартія) станом на 17 травня у публічному доступі не виявили.
XS
SM
MD
LG