Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає Януковича оприлюднити меморандум з Митним союзом


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Януковича негайно оприлюднити текст меморандуму про надання Україні статусу спостерігача в Митному союзі, який планується підписати 31 травня.

У листі, розміщеному на сайті партії «Батьківщина», Тимошенко також наполягає на тому, щоб відкласти підписання цього документа.

«Ви не рабовласник, Вікторе Федоровичу, а лише найнятий на тимчасову роботу політик, і тому я вимагаю від вас відкласти підписання меморандуму на період публічного обговорення суті цього документа та розуміння ставлення до нього українців. Ви не маєте права самовільно вирішувати долю України, спонтанно, на пляжі, без краваток та керуючись лише своїм власним інтересом», – йдеться в листі.

Тимошенко розкритикувала заяви Януковича про цей меморандум, зазначивши, що «такий крок за своєю суттю і духом суперечить законам України, указам президентів і постановам Верховної Ради, які вже чітко закріпили наш європейський шлях на близьке та далеке майбутнє».

Водночас прес-секретар прем’єра України Віталій Лук’яненко заявив, що меморандум оприлюднять після підписання. Речник, якого цитує агенція УНІАН, також зауважив, що меморандум є багатостороннім документом і не може бути оприлюднений за рішенням однієї зі сторін.

Вчора після переговорів лідерів країн Митного союзу, України і Киргизстану Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписано в Мінську 31 травня на засіданні Ради глав урядів СНД.
XS
SM
MD
LG