Доступність посилання

ТОП новини

Журналістка, яка звільнилася з «СТБ», закликала до дискусії про насильство на телебаченні


Журналістка Ольга Червакова, яка сьогодні оголосила, що звільняється з телеканалу «СТБ» через незгоду з його редакційною політикою, заявила Радіо Свобода, що «зараз дуже своєчасно започаткувати в засобах інформації дискусію про неприпустимість пропаганди насильства, яке є зараз на українському телебаченні».

«Фактично ми бачимо, що при висвітленні таких тем на телебаченні нема ніякого осуду насильства, ці теми подаються дуже необережно, так що будь-хто, дивлячись ці сюжети про побиття, зґвалтування, може піти і зробити так само. Ми знаємо, що ми живемо в патологічно хворому суспільстві, і багато людей у цьому суспільстві сприймають ці сюжети не як привід для обурення, а як приклад для наслідування. Мені здається, що це дуже небезпечно, і своїми репортажами про насильство ми продукуємо нове насильство», – сказала вона.

Як сказала Ольга Червакова, яка працювала для програми новин «Вікна», головною причиною її рішення звільнитися стало те, що «фактично я є політичним журналістом, а ніша політичної журналістики зараз вичерпала себе на «СТБ». «У редакції змінилися пріоритети. Вони змінилися в бік висвітлення зовсім інших тем: сюжети про побутову вакханалію, про побиття, про зґвалтування фактично зараз переважають у новинах. І я вважаю це для себе неприйнятним», – наголосила вона.

«Як пояснювали мені керівники «Вікон», такі сюжети, такі репортажі дають високі рейтинги і хороші цифри. Дійсно, це так, на таких сюжетах дійсно кращі цифри, ніж на сюжетах про політику, про громадське життя. Але я маю застереження щодо цього. Я хочу сказати, що насправді у країні завжди знайдуться люди, яким це буде цікавіше, ніж те, що насправді впливає на життя людей», – пояснила вона.

«Я дуже хочу залишитися у професії, і я дуже хочу займатися політичною журналістикою, бо я маю диплом політолога, і я б хотіла займатися тим, у чому я розбираюся, я б хотіла працювати за фахом», – додала журналістка.
XS
SM
MD
LG