Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» закликала протестувати під Київрадою 2 червня


Андрій Іллєнко (п) і голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок (л), архівне фото
Андрій Іллєнко (п) і голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок (л), архівне фото
Партія «Свобода» закликала сьогодні «всіх небайдужих, усіх киян та усіх українців» прийти до Київської міської ради та «показати владі позицію щодо проведення виборів у столиці» о 16-й годині в суботу, 2 червня, коли мала б завершитися п’ятирічна каденція нинішнього складу Київради.

«Тільки так ми доведемо, що дійсно є громадянами, а не бидлом, яке може терпіти зневажливе ставлення до себе. Кияни мають право обирати собі свою, народну, київську владу!» – наголосив народний депутат, голова Київської міської організації «Свободи» Андрій Іллєнко, як повідомила прес-служба партії.

За його словами, рішення Конституційного суду про вибори в Києві «було очікуваним, проте воно є політично заангажованим та юридично абсурдним за суттю».

«Зрозуміло, що влада, яка боїться киян і виборів у столиці, пішла на цей ганебний крок задля того, аби уникнути приниження від стрімкого програшу на виборах її ставлеників на чолі з (головою Київської міської державної адміністрації, членом Партії регіонів Олександром) Поповим. Але тепер своє слово має сказати київська громада. Бо тільки вона може захистити свої базові конституційні права та змусити владу змінити позицію», – заявив Іллєнко.

Сьогодні Конституційний суд оприлюднив рішення, за яким, відповідно до чинного законодавства, чергові вибори депутатів Київської міської ради і міського голови Києва мають відбутися разом із черговими місцевими виборами в усій Україні в останню неділю жовтня 2015 року.

Міський голова Києва (нині посада не зайнята, Леонід Черновецький подав у відставку майже рік тому) і Київська міська рада були обрані на позачергових виборах 2008 року, за тодішнім законодавством на п’ятирічний термін, і їхня п’ятирічна каденція має збігти 2 червня цього року.

Опозиція вже припускала, що владні сили хочуть влаштувати відкладення виборів у Києві до загального терміну на осінь 2015 року, продовживши доти повноваження нинішньої Київради й відсутність повноцінного міського голови, обов’язки якого нині виконує секретар Київради (Галина Герега), з тим, що фактично містом керує голова КМДА, представник Партії регіонів Олександр Попов.
XS
SM
MD
LG