Доступність посилання

ТОП новини

Росія не висуває умов для підписання меморандуму з Митним союзом – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Країни Митного союзу не ставили перед Україною ніяких умов для підписання меморандуму з Євразійською економічною комісією, заявляє прем’єр Микола Азаров.

«Ніяких умов ніхто не висував, зокрема і Російська Федерація», – сказав прем’єр сьогодні в Мінську.

«Ми маємо пiдписати меморандум, за результатами якого Україна отримує можливiсть на запрошення головуючої сторони брати участь у засiданнi органiв Митного союзу, а згодом i Євразiйського економiчного союзу», – сказав Азаров.

За словами прем’єра, ця можливiсть нiчим не вiдрiзняється вiд статусу спостерiгача при Митному союзі. Голова уряду пояснив, що участь представника України в роботi органiв Митного союзу дасть змогу Українi вiдстежувати ухвалюванi в цьому об’єднанні документи, а також на рiвнi керiвництва держав обговорювати питання торговельно-економiчних вiдносин.

Як наголосив Азаров, нинi Україна постфактум дiзнається про ухваленi всерединi Митного союзу документи й вимушена згодом провадити складнi переговори у разi, якщо цi документи порушують її економiчнi інтереси.

Меморандум про поглиблення взаємодії між Україною і ЄЕК планують підписати у Мінську сьогодні, 31 травня, прем’єр-міністр України і голова Євразійської економічної комісії (керівного органу Митного союзу) Віктор Христенко.
XS
SM
MD
LG