Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники опозиції мітингують у Донецьку


У центрі Донецька біля пам’ятника Шевченку відбувається мітинг на підтримку опозиції «Вставай, Україно!». Учасники акції, які прийшли з прапорами ВО «Батьківщина», «УДАР», «Свобода», тримають транспаранти: «Ударимо по режиму Януковича», «Банду геть!», «Вставай, Україно, піднімайся, Донбас».

Як повідомляє сайт «Батьківщини», біля пам’ятника Шевченку навпроти Донецької облдержадміністрації зібралися близько чотирьох тисяч людей. Лідери опозиції виступають з даху мікроавтобуса.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив перед початком маршу, що опозиція проводить в Донецьку акцію, незважаючи на намагання влади завадити їй.

«Янукович найбільше здурив саме Донецьк. У Львові нічого від нього і не чекали, а тут він мав дуже великі очікування донеччан. Але він знищив ці очікування. Тому ми приїхали підтримати Донецьк», – цитує Яценюка сайт «Батьківщини».

Тим часом, у міліції Донецька повідомили, що в акції беруть участь близько 800 громадян, половина з яких прибула з Києва й інших міст країни.

За повідомленням, учасники ходи на деякий час перекрили рух центральною вулицею Донецька.

«На теперішній час грубих порушень громадського порядку не допущено. Проте колона учасників акції, відмовившись від запланованого руху по тротуару, вийшла на проїжджу частину центральної вулиці Артема. В результаті інтенсивний рух транспорту на 15-20 хвилин був припинений. Це викликало масу обурення з боку водіїв транспортних засобів, що виразилося в масовій подачі звукових сигналів», – йдеться в повідомленні.

Раніше Донецька облдержадміністрація і міськрада звернулися до опозиційних політичних сил із пропозицією провести акцію «Вставай, Україно!» на площі імені Леніна, а не на Жовтневій площі, оскільки там заплановане проведення дитячого свята. Однак в опозиції на цю пропозицію не погодилися.
XS
SM
MD
LG