Доступність посилання

ТОП новини

Україна інформувала ЄС про свої наміри щодо Митного союзу – Єлісеєв


Костянтин Єлісеєв
Костянтин Єлісеєв
Україна інформувала Євросоюз про свої наміри стати спостерігачем у Євразійському економічному союзі. Про це заявив радник президента – уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісеєв.

«Протягом останніх днів у нас відбулись інтенсивні контакти з керівництвом Європейської комісії, з керівництвом Європейського парламенту, з нашими міжнародними партнерами з метою пояснення суті і характеру тих домовленостей, які ми підписали і підпишемо сьогодні», – сказав Єлісеєв.

Він також висловився за проведення експертних консультацій з Європейським союзом щодо подальшого формату співпраці України із країнами Митного союзу (Росія, Білорусь, Казахстан), а в майбутньому – з Євразійським економічним союзом, початок роботи якого заплановано з 2015 року.

«Ми намагаємося працювати на випередження, на те, щоб надати достовірну інформацію... Я не виключаю, що, можливо, ми можемо почати механізм певних експертних консультацій, зокрема, з ЄС щодо подальших форматів співпраці, у тому числі зараз із країнами-членами Митного союзу і в майбутньому – з Євразійським економічним союзом», – розповів Єлісеєв.

За його словами, у такому форматі співпраці зацікавлена і європейська сторона. Єлісеєв наголосив, що надання ЄС достовірної і точної інформації про відносини України з Митним союзом важливе, оскільки навколо цього дуже багато інсинуацій, піар-заяв і різної інформації.

Сьогодні в Мінську прем’єр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною.

Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі від 2015 року.
XS
SM
MD
LG