Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову розганяли зібрання за свободу зібрань


Поліція затримує демонстранта за свободу зібрань, Москва, 31 травня 2013 року
Поліція затримує демонстранта за свободу зібрань, Москва, 31 травня 2013 року
У столиці Росії Москви поліція вже вкотре перешкодила сьогодні проведенню не узгодженої зі владою акції за свободу зібрань. У перебігу акції, яку опозиція збирала на традиційному місці, на Тріумфальній площі в центральній частині міста, затримали понад десять людей.

Серед затриманих був і лідер незареєстрованої партії «Інша Росія» Едуард Лімонов, якого затримують практично при кожній такій спробі демонстрації.

Загалом у місці проведення акції було близько ста людей, причому частину їх становили журналісти, повідомили кореспонденти Радіо Свобода.

Попередні кілька місяців частина Тріумфальної площі в Москві була перегороджена, як офіційно заявляли, для археологічних розкопок; перед нинішньою акцією ті загорожі вже прибрали, але на час акції знову встановили нові тимчасові огорожі.

Російські опозиційні сили намагаються проводити в Москві та інших містах країни 31-го числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції ініціативи «Стратегія-31» із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи здебільшого не дають дозволу на ці акції. Зокрема, в Москві цю акцію не узгодили жодного разу за більш як три роки спроб провести її.
XS
SM
MD
LG