Доступність посилання

ТОП новини

ЄС зацiкавлений у хороших вiдносинах України та Митного союзу – Бойко


Юрій Бойко
Юрій Бойко
Європейський союз зацiкавлений у розвинених вiдносинах мiж Україною та країнами Митного союзу, вважає вiце-прем’єр-мiнiстр Юрiй Бойко.

«Європейський союз зацiкавлений, щоб у нас були нормальнi, дiловi та розвиненi вiдносини з країнами Митного союзу так само, як i Європейський союз вiдновлює свої вiдносини з Митним союзом, тому що вiдносини економiчнi Європейського Союзу та Митного союзу – там товарообiг понад 200 мільярдів доларів. I там прагматично дивляться на всi цi речi й вiдновлюють тiльки з точки зору власних нацiональних iнтересiв, триває запекла боротьба за ринки, за постачання», – заявив вiн в ефiрi телеканалу «Iнтер».

При цьому вiн зазначив, що близько 30 країн мають угоду про асоцiацiю з ЄС.

«Як нiхто, Європейський союз зацiкавлений сьогоднi, щоб у нас не було повторення ситуацiї лютого 2009 року, коли вся Європа на собi вiдчула, що таке поганi вiдносини України та Росiї», – наголосив Бойко.

31 травня у Мінську прем’єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК, яка є керівним органом нинішнього Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі, і одержати статус спостерігача в майбутньому Євразійському економічному союзі цих держав, який має бути створений із 2015 року.
XS
SM
MD
LG