Доступність посилання

ТОП новини

Не/наші діти


Не/наші діти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:13:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Сімей, які вже бачили своїх майбутніх дітей з Росії, тримали їх на руках і будували плани на майбутнє, в США близько 230. А в російських дитячих будинках близько 230 дітей, які не дочекалися своїх нових батьків, тих, хто обіцяв за ними повернутися. Їх розлучила заборона Росії на всиновлення маленьких росіян громадянами США у відповідь на американський закон, що запроваджує санкції проти російських посадовців, пов’язаних з порушеннями прав людини.

Коли Бет і Джеф Ґеттінґер, подружжя зі штату Нью-Йорк, почали збирати документи на усиновлення, їхній майбутній син Альоша ще не народився. Їм потрібно було близько двох років, щоб отримати дозвіл на усиновлення в Росії. У вересні 2012 року Бет вперше взяла свого сина на руки, а Джефф вперше відчув себе батьком сімейства. Забрати Альошу додому вони не встигли: настав січень 2013-го, і в Росії запровадили заборону на усиновлення сиріт сім’ями з США.

Леслі і Джон Філіпс завжди хотіли двох дітей. Спочатку у них з’явився Міша, вони усиновили його в 2009 році в Петербурзі. Тоді Міші було 4 роки. Через півроку подружжя почало повторний процес. І торік їм сказали, що вони зможуть удочерити дівчинку. Аріна живе в будинку дитини в російській глибинці. Через те, що її біологічна мати не стежила за здоров’ям під час вагітності, у дівчинки проблеми з розвитком серця – їй потрібне лікування і, можливо, операція.

Про своїх дітей та надії на зустріч з ними американські подружжя розповіли в інтерв’ю російській редакції Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG