Доступність посилання

ТОП новини

Учасниця Pussy Riot Марія Альохіна припинила голодування в тюрмі


У Росії учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна після десяти діб голодування вирішила припинити акцію протесту. Вона вимагала від керівництва колонії скасувати посилення нагляду за пересуванням ув’язнених і зняти навісні замки з приміщень, де працюють ув’язнені.

У суботу стало відомо, що керівництво колонії пішло на поступки. Альохіну провели по території, щоб вона могла переконатися у змінах. Про це повідомило агентство «Інтерфакс» з посиланням на Петра Верзілова, чоловіка другої засудженої учасниці Pussy Riot Надії Толоконникової.

Альохіна направила сьогодні апеляцію з вимогою визнати необґрунтованою відмову Березниківського райсуду в Пермському краї Росії в її умовно-достроковому звільненні.

Альохіна та Толоконникова відбувають дворічний термін за хуліганство, вчинене, як постановив суд у Москві, «за мотивами релігійної ненависті». У лютому минулого року обидві засуджені жінки, а також умовно засуджена Катерина Самуцевич разом зі ще кількома невстановленими учасницями групи Pussy Riot влаштували в храмі Христа-Спасителя у столиці Росії «панк-молебень» зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени».
XS
SM
MD
LG