Доступність посилання

ТОП новини

Україна – країна на трьох? (Огляд преси)


Київ – За час президентства Віктора Януковича три бізнес-групи – компанії Дмитра Фірташа, Ріната Ахметова і структури, які пов’язують з сином Президента Олександром Януковичем, – стали головними покупцями великих активів в країні. Трохи місця залишилося російським інвесторам. Ще менше – всім іншим. Про це стверджує тижневик «Кореспондент» у матеріалі «Країна на трьох».

Поки що не зрозуміло, кому принесе найбільший улов бурхливий і каламутний інформаційний потік, який хлинув з берегів Митного союзу, але вже точно це буде не Україна. Як стверджує «Дзеркало тижня», вкотре в очах зарубіжних партнерів її виставили як країну з непослідовною і непередбачуваною зовнішньою політикою, непрозорою і кулуарною практикою ухвалення найважливіших державних рішень; країну, нездатну розібратися й визначитися з власними інтересами та пріоритетами. І хоча з українським геополітичним вибором поки що нічого істотного не відбулося, недобрий осад залишився. Однак, чи варто драматизувати нещодавні домовленості в Астані, видання аналізує в матеріалі «Інтригація».

Домовленості з Митним союзом не матимуть практичних наслідків, переконує «Український тиждень». Єдиний імовірний наслідок підписаних угод в Астані – хіба що у своєрідному перехідному етапі до дальшого втягування України в Євразійський союз. Заголовок публікації – «Тисяча й одна інтеграція».

Неухильне виконання обов’язків, встановлених законом, відчуття відповідальності перед суспільством і морального боргу перед майбутніми поколіннями – це те, чого чекає від громадян влада, але не демонструє власною поведінкою, стверджує тижневик «Коментарі». Відтак українці впевнені, що невиконання державою зобов’язань перед громадянами виправдовує ухилення від сплати податків. Стаття називається «Держава подає приклад».

А в матеріалі під заголовком «Доходами діляться бідні» «Коментарі» переконують, що влада запровадила таке оподаткування, в результаті якого найбідніші українці платять зі своїх доходів втричі більше, аніж їхні заможні співгромадяни.

Українці сподівалися, що завдяки чемпіонатові Європи з футболу про Україну дізнається світ, сюди потягнуться туристи і потечуть інвестиції. Через рік тижневик «Фокус» проаналізував 7 головних очікувань від Євро-2012 і з'ясував, чому не всі вони виправдалися. Стаття називається «Життя після Євро».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG