Доступність посилання

ТОП новини

Футбольна Україна: мир із Камеруном на шляху до Чорногорії


Роман Зозуля забиває полякам і відроджує надію, Варшава, 22 березня 2013 року
Роман Зозуля забиває полякам і відроджує надію, Варшава, 22 березня 2013 року
У п’ятницю збірна України проведе визначальний матч відбірного турніру чемпіонату світу з футболу. У разі перемоги в Подгориці над збірною Чорногорії шанси на потрапляння на мундіаль до Бразилії суттєво зростуть, нічия ускладнить це завдання, про поразку не варто й говорити.

Після п’яти проведених у відбірному турнірі матчів збірна України має вісім очок – так само, як і команда Польщі, яка обіймає третій рядок у турнірній таблиці. Вище розташувалися Англія (12 очок) і Чорногорія (14), які зіграли по шість ігор.

На шляху до зустрічі з лідером групи Н «синьо-жовті» позмагалися з камерунцями. Ця команда є однією з найсильніших в Африці. Вона чотири рази вигравала Кубок африканських націй – континентальний аналог чемпіонату Європи.

Результат матчу був не особливо важливий для збірної України – йшлося про награвання певних схем, оцінку готовності гравців команди перед зустріччю в Чорногорії.

«У ході тренувального процесу та матчу з Камеруном оцінимо їхній фізичний і психологічний стан і зробимо відповідні висновки при визначенні складу на поєдинок з Чорногорією», – розповів головний тренер «синьо-жовтих» Михайло Фоменко.

Репетиція вдалася, та забитих м’ячів глядачі на стадіоні «Олімпійський» у Києві так і не дочекалися. Рахунок 0:0 справедливо відбиває перебіг подій на полі, хоча наприкінці гри «синьо-жовті» були ближчими до того, щоб порушити динамічну рівновагу.

Тимощук переміг у Кубку Німеччини і попрощався з «Баварією»

Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук не зіграв у контрольному матчі проти команди Камеруну і з’явиться в розташуванні «синьо-жовтих» лише сьогодні.

Причиною пропуску зустрічі в Києві стала участь Тимощука в поєдинку мюнхенської «Баварії» у фіналі Кубка Німеччини. Чинні чемпіони континенту слідом за виграшем у бундеслізі і Лізі чемпіонів здобули третій трофей.

У суботу мюнхенці переграли «Штутґарт» з рахунком 3:2. Український хавбек вийшов на заміну на 83-й хвилині, коли знову з’явилася інтрига. Протягом першої години гри «Баварія» забила тричі, але вже на 80-й хвилині суперники до мінімуму скоротили відставання. Тимощук допоміг партнерам втримати перевагу.



Для українця, який у міжсезоння залишає мюнхенський клуб і повертається до російського «Зеніта» з Санкт-Петербурга, це вже друга перемога в Кубку Німеччини. За чотири роки з «Баварією» Тимощук також двічі став чемпіоном Німеччини, виграв Суперкубок країни і тиждень тому здобув головний трофей європейського футболу – Кубок чемпіонів.

Українські статисти на Roland Garros

На паризьких кортах триває неофіційний чемпіонат світу з тенісу, один з чотирьох турнірів серії Grand Slam. Серед змагань-«побратимів» відкрита першість Франції вирізняється типом покриття – тут грають на рудому утрамбованому піску, який визначає і відповідний стиль тенісу.

В’язкі, тривалі розіграші, потужні удари з далекої відстані переважають над виходами до сітки, обводками і «свічками», характерними для швидших типів кортів – трав’яних чи хардових.

Зазвичай українські тенісисти непогано виступають у Парижі, але цього разу вже за перші чотири дні вимушено зачохлили ракетки всі шість українських представників, що вийшли на старт Roland Garros. П’ятеро з них програли вже в першому колі.

Краще за інших зіграла наймолодша – 18-річна Еліна Світоліна. Вона вперше у своїй дорослій кар’єрі подолала бар’єр стартового раунду на турнірі серії Grand Slam. У першому колі харків’янка здолала опір досвідченої швейцарки Роміни Опранді – 6:3, 4:6, 6:1.

Після перемоги Еліни її тренер Себастьєн Матьє прокоментував гру своєї підопічної.

«Я дуже щасливий за Еліну. Радий, що вона перемогла суперницю, що входить в топ-40! Добре, що моя підопічна змогла перебудуватися в третьому сеті. Ми знаємо слабкі сторони Еліни, над якими треба працювати. У неї є великий запас для посилення гри», – сказав наставник перспективної українки.

В матчі другого раунду харків’янка поступилася представниці США Варварі Лепченко, яка торік дійшла на паризьких кортах до чвертьфіналу. Рівною боротьба була в першому сеті, який закінчився на користь Лепченко на тай-брейку, у другій партії її перевага не викликала сумнівів – 6:1.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG