Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган: у протестах винні «екстремістські елементи» (ВІДЕО)


Турецька поліція у ніч на понеділок знову розганяла демонстрантів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Прем’єр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликає громадян країни на піддаватися на провокації, які, за його словами, здійснюють «екстремістські елементи».

«Ті, хто не змогли перемогти нас на демократичних виборах, намагають перемогти нас такими методами», – заявив Ердоган сьогодні в Стамбулі після трьох днів протестів, під час яких сталися сутички десятків тисяч демонстрантів і поліцією. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і водомети в Стамбулі, Анкарі та інших містах.

Сьогодні вночі сутички продовжилися. Демонстранти мітингували під офісами Ердогана в Стамбулі й Анкарі, звинувачуючи його уряд у порушеннях.

У стамбульському районі Бешикташ мітингувальники розбирали бруківку, щоб будувати барикади, а поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ і водомети.

Президент Туреччини Абдуллах Ґюль сьогодні заявив, що мирні демонстрації є частиною демократії, і що «необхідні месиджі» від протестів отримали.

Євросоюз і США закликали уряд Туреччини до стриманості.

Протести розпочалися в Стамбулі минулого тижня, коли демонстранти вимагали припинити будівництво в парку неподалік площі Таксім. Придушення поліцією цієї акції викликало масові протести проти голови уряду і його ісламістської Партії справедливості і розвитку.
XS
SM
MD
LG