Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче послухати, як ГПУ бореться з беззаконням


Віктор Пшонка
Віктор Пшонка
Парламентська опозиція вимагає викликати до Верховної Ради України генерального прокурора Віктора Пшонку зі звітом про ситуацію з дотриманням законності в Україні.

«Я звертаюся до Вас як до голови парламенту з проханням, щоб Ви зв’язалися з генеральним прокурором України, й усе-таки парламент має запросити генерального прокурора ... з інформацією про те, що відбувається в Україні. Не лише про події 18 травня, що стосуються побиття журналістів, а й загалом з інформацією про те, що відбувається в Україні», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на засіданні погоджувальної ради в понеділок, звертаючись до спікера Володимира Рибака.

За його словами, депутати хочуть заслухати Пшонку з інформацією про те, що відбувається у суддівській системі країни, у правоохоронній системі, як працює український уряд. «Ми хочемо, щоб генеральний прокурор поінформував парламент про те, як органи прокуратури борються за законність і правопорядок в Україні», – сказав лідер опозиційної парламентської фракції.

Як заявив Яценюк, опозиція хоче, щоб генеральний прокурор прибув до Верховної Ради й поінформував, «як Генеральна прокуратура бореться з беззаконням і бандитизмом, який сьогодні є в Україні».

У Партії регіонів наміри опозиції викликати генпрокурора до парламенту назвали спробою тиску.
XS
SM
MD
LG