Доступність посилання

ТОП новини

МЗС радить українцям відкласти поїздки до Туреччини


Сутички між демонстрантами і поліцією в Стамбулі, 3 червня 2013 року
Сутички між демонстрантами і поліцією в Стамбулі, 3 червня 2013 року
Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям найближчим часом утриматися від поїздок до Туреччини через складну ситуацію з безпекою.

«Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України з метою уникнення загроз для життя і здоров’я утриматись від відвідання у Туреччині місць надмірного скупчення людей. Ми також рекомендуємо не брати участі в акціях протесту – демонстраціях та інших заходах. У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід звертатись до посольства України у Турецькій республіці або на цілодобові гарячі лінію МЗС», – заявив Радіо Свобода в.о. керівника департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, даних про українців, які б постраждали під час сутичок у турецьких містах, немає.

У Туреччині третій день поспіль тривають антиурядові виступи, в яких беруть участь десятки тисяч людей. Неспокійно у столиці країни Анкарі, Стамбулі та інших містах.

Протести розпочалися в Стамбулі минулого тижня, коли демонстранти вимагали припинити будівництво в парку неподалік площі Таксім. Придушення поліцією цієї акції викликало масові протести проти голови уряду Реджепа Ердогана та його ісламістської Партії справедливості й розвитку.
XS
SM
MD
LG