Доступність посилання

ТОП новини

Активістів «Демальянсу» відпустили на обід і судитимуть (ВІДЕО)


Активістів затримали за образу Януковича
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Міліція склала протоколи про адміністративне порушення проти чотирьох активістів партії «Демократичний альянсу», затриманих сьогодні за акцію біля резиденції Віктора Януковича і передала їх до суду.

Як сказали Радіо Свобода представники організації, трьох затриманих, ймовірно, ув’язнять, а одного відпустять. За інкримінованою статтею Кодексу про адміністративні порушення України, активістам може загрожувати до 15 діб арешту. Активістів «Демальянсу» звинувачують у тому, що вони нецензурно висловлювалися і перешкоджали проїзду транспорту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час акції її учасники жодного разу не виходили на проїжджу частину.

Затримані – четверо активістів, які тримали плакат «Янукович – геть із Києва».

Під Оболонським райвідділом міліції Києва, поки там перебували затримані активісти, відбувся пікет їхніх прихильників. Як повідомили в головному управлінні київської міліції, демонстранти були «агресивно налаштовані» і «вдавалися до протиправної поведінки», «намагалися спровокувати конфлікт з працівниками міліції». Проте міліція, незважаючи на провокативні дії окремих учасників зібрання, забезпечила громадський порядок у рамках правового поля та в межах своєї компетенції без застосування спеціальних засобів – так заявляють в управлінні МВС.

Сьогодні вранці співробітники міліції затримали чотирьох активістів партії «Демократичний альянс» на в’їзді до Києва з боку Вишгорода. Цієї дорогою на своє робоче місце з резиденції «Межигір’я» їздить президент України Віктор Янукович.

Активісти тримали в руках банери «Київ – вибори» і «Янукович, геть із Києва». Правоохоронці вимагали прибрати образливий, на їхню думку, другий напис. На запитання про правові підстави цих дій вони посилалися на закриті службові інструкції.
XS
SM
MD
LG