Доступність посилання

ТОП новини

КВУ заявляє про фальсифікації виборів у Ялті, регіонали заперечують


Кримське відділення Комітету виборців України заявляє про фальсифікації на дільницях під час позачергових виборів мера Ялти 2 червня. Про це повідомив голова кримського відділення КВУ Андрій Крисько, коментуючи заяву глави ялтинського штабу Партії регіонів Сергія Карнауха, який стверджує, що в день виборів спостерігачі Комітету виборців перебували всього на одній виборчій дільниці.

За словами керівника громадської організації, які цитує сайт КВУ, фото, відео і скановані копії документів, що підтверджують присутність спостерігачів на низці виборчих ділянок в Ялті, оприлюднені на офіційному сайті кримського відділення.

Серед представлених доказів є матеріали, на яких видно пачку бюлетенів в урні для голосування, йдеться в повідомленні. Крім того, представники КВУ заявили, що перелік доказів присутності спостерігачів під час голосування і підрахунку голосів на дільницях і в Ялтинській територіальній виборчій комісії, представлений на сайті, не є вичерпним.

«Безуспішна спроба партійного працівника за допомогою брехливої інформації виставити процес спостереження з боку Комітету виборців в якості аматорської імітації роботи, зайвий раз підтверджує наявність фальсифікацій, а заодно і недвозначно вказує на авторів цієї затії. Карнаух говорив, що наших спостерігачів в Ялті не було, ми ж довели протилежне. Тепер будь-які заяви цього діяча щодо виборчого процесу варто піддавати особливо критичному аналізу», – зазначив Крисько.

Голова ялтинського штабу Партії регіонів Сергій Карнаух назвав заяви КВУ про фальсифікації на виборах у Ялті «плодом їхньої фантазії». Він заявив, що представників комітету не було на більшості виборчих дільниць і вони не бачили, як йде голосування й підрахунок голосів.

За даними кримської організації Партії регіонів, переможцем виборів у Ялті 2 червня став регіонал Сергій Ілаш, який набрав 66,9% голосів виборців. За повідомленням, його найближчий конкурент отримав 6,7% голосів.

У неділю відбулися позачергові вибори в 117 населених пунктах України.
XS
SM
MD
LG