Доступність посилання

ТОП новини

Чехи не втрачають гумору під час повені


Повінь у Празі, 2 травня 2013 року
Повінь у Празі, 2 травня 2013 року
Прага – Влада столиці Чехії далі обмежила рух громадського транспорту та закрила додатково ще 4 станції метро в частині міста, яка перебуває під загрозою затоплення водами Влтави.

У Празі в понеділок була закрита більшість шкіл, співробітники екстрених служб зводять протиповеневі бар’єри вздовж набережної Влтави, в тому числі, щоб захистити історичну частину міста. Евакуйовані кілька тисяч осіб, у безпечні місця направляють і тварин із зоопарку.

Закрита також одна з залізничних ліній, що зв’язує столицю зі сходом країни.

Деякі армійські підрозділи зайняті будівництвом бар’єрів, щоб обмежити масштаби розливу річок.
Історичний центр міста, в якому розташовані сотні добре збережених будівель, побудованих у середні віки та новий час, входить до списку культурної спадщини, що охороняється ЮНЕСКО. Наразі цю частину вберігають від води спеціальні протиповеневі бар’єри, які були зведені після сумного досвіду великої повені 2002 року.

Чехи не втрачають гумору і в ці дні. Зокрема, у соцмережах можна прочитати анекдоти, на кшталт: «Магістрат скасовує міську поліцію, її замінить берегова охорона», або «Водіям, які неправильно паркують у районі Праги Карліні, замість блокіраторів коліс будуть ставити якір», або «У метро на станції Влтавській оголошують: на другу платформу прибув пароплав зі Стршешовіц». Є й інші анекдоти із більш чорним гумором, які не варто цитувати.

Ми поцікавились і в перехожих Києва: чи, на вашу думку, міська влада готова до природних катаклізмів? Відповіді – нижче:
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG