Доступність посилання

ТОП новини

Італійці приїдуть до Києва через каштани


Представники італійської компанії Vіvaі Sandro Bruschі, в якої закупили саджанці каштанів для висадження на Хрещатику, мають намір приїхати до Києва до 10 червня.

Про це йшлося на засіданні тимчасової контрольної комісії Київради з вивчення ситуації навколо висадження на Хрещатику звичайних каштанів замість «Бріоті».

Італійці мають намір провести в Києві прес-конференцію під час свого візиту.

За словами директора товариства «Професійний садівник» – переможця тендеру із заміни зелених насаджень на столичному Хрещатику Петра Кравця, італійці у разі встановлення їхньої провини у висадженні не тих каштанів на Хрещатику готові передати столиці України 200 дерев червоних «Бріоті» за «символічною ціною» – 1 євро за кожне дерево.

Як йшлося на засіданні комісії, якщо виявиться провина не італійців, то замінити каштани має товариство «Професійний садівник», згідно з підписаним договором.

На Хрещатику цієї весни висадили 289 саджанців каштанів. Передбачалося, що це саджанці каштана м’ясо-червоного сорту «Бріоті», але коли дерева зацвіли, то виявилося, що це звичайний кінський каштан. Лише два дерева виявилися потрібного сорту.
XS
SM
MD
LG