Доступність посилання

ТОП новини

Віце-прем’єр Туреччини закликав припинити протести


Бюлент Аринч на прес-конференції в Анкарі закликає припинити протести, 4 червня 2013 року
Бюлент Аринч на прес-конференції в Анкарі закликає припинити протести, 4 червня 2013 року
Віце-прем’єр-міністр Туреччини Бюлент Аринч закликав сьогодні учасників масових демонстрацій як «відповідальних громадян» припинити протести по п’яти днях насильства.

При цьому він наголосив, що влада країни не може дозволити собі ігнорувати думку громадян і «засвоїла науку».

Аринч також вибачився перед потерпілими під час сутичок демонстрантів і поліції й визнав, що первісний протест проти плану ліквідувати один із парків у Стамбулі висловив законні скарги.

Учора прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, навпаки, заявляв, що події у країні «не мають нічого спільного з вирубуванням дерев або реконструкцією парку» і що протести спричинили «екстремістські елементи», які програли на демократичних виборах і не змогли отримати владу.

Сутички демонстрантів із поліцією тривали сьогодні в Туреччині п’ятий день поспіль. Одна з головних турецьких профспілок оголосила дводенний страйк на підтримку антиурядових протестів, звинувативши уряд у «державному терорі».

Масові демонстрації з участю десятків тисяч людей охопили цими днями Туреччину з політичними вимогами, зокрема, відставки прем’єр-міністра, вихідця з ісламістських кіл Ердогана і з протестом проти ісламізації Туреччини після того, як 31 травня поліція жорстоко розігнала учасників екологічної акції проти плану знесення невеликого парку Таксім-Ґезі біля площі Таксім у найбільшому місті Стамбулі.
XS
SM
MD
LG