Доступність посилання

ТОП новини

Рада відмовилася скасувати пільги для президента, прем’єра і депутатів


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Український парламент відхилив законопроект про скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Цей законопроект у першому читанні підтримали лише 203 народних депутати.

Депутати також не проголосували за відправку документа на повторне перше читання.

Як зазначив автор законопроекту, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, цей законопроект був погоджений з усіма опозиційними фракціями.

За словами Яценюка, скасування пільг і привілеїв для осіб, які виконують функції держави, додала б до бюджету два мільярда гривень, які могли б піти на будівництво корпусу дитячої спеціалізованої клініки «Охматдит», на потреби освіти і медицини.

У документі, зокрема, пропонувалося обмежити граничну чисельність органів, що забезпечують діяльність президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради. Також пропонувалося встановити застереження про те, що після припинення повноважень президент України забезпечується державною охороною не довічно, а лише протягом одного року.

Пропонувалося також обмежити матеріально-побутове і транспортне забезпечення президента, який на період перебування на посаді має право на тимчасове проживання на одній офіційній резиденції і зобов’язаний звільнити її у день вступу на посаду новообраного глави держави.

Документ також передбачав, що ані прем’єр, ані президент, ані голова Верховної Ради, ані інші посадові особи не мають права витрачати кошти на перельоти спецлітаками, а повинні користуватися виключно регулярними рейсами

Також передбачалося обмежити пенсійне забезпечення президента України, народних депутатів, членів Кабінету міністрів.
XS
SM
MD
LG