Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція виявилась нездатна висунути єдиного кандидата на мера Києва – регіонал


Володимир Макеєнко – ліворуч на архівному фото
Володимир Макеєнко – ліворуч на архівному фото
Народний депутат, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко заявив у вівторок, що всі намагання опозиції призначити вибори в Києві на ближчий час, а не на кінець 2015 року – це «лише слабка спроба завуалювати нездатність висунути єдиного кандидата».

На його думку, яку навела прес-служба партії, коли 2008 року тодішня влада, яка нині в опозиції, вирішила провести позачергові вибори в Києві, щоб обрати свого мера, але забула зробити головне: домовитися про єдиного кандидата. «У результаті вибори програли, бюджетні гроші розтратили. Проте найголовніше: внесли плутанину в це питання», – вважає Макеєнко.

За його словами, саме тому і виникла необхідність звернутися до Конституційного суду за роз’ясненням щодо виборів у Києві, і тепер треба виконувати його рішення, за яким чергові вибори мера і міської ради Києва мають відбутися, як і в усій Україні, у жовтні 2015 року.

Опозиція заявляє, що це рішення Конституційного суду, яке підтвердило дату чергових виборів, не виключає позачергових виборів у Києві цієї осені.
XS
SM
MD
LG