Доступність посилання

ТОП новини

Депутатів за крики можуть не пустити на засідання – Рибак


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради Володимир Рибак попереджає народних депутатів про те, що згідно із законом про регламент, парламент може ухвалити рішення позбавити депутата права брати участь у засіданнях.

«Я не видалятиму (депутатів із зали – ред.), Верховна Рада без обговорення може ухвалити рішення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарному засіданні, до п’яти пленарних засідань», – заявив Рибак на ранковому засіданні парламенту.

Спікер зацитував народним депутатам норми регламенту, в яких ідеться, що «на пленарному засіданні народний депутат не повинен перешкоджати викладенню або сприйняттю виступів вигуками, оплесками, вставанням, розмовами по мобільному телефону, а також вживати образливі висловлювання та непристойні слова і закликати до незаконних дій».

Сьогодні депутати з фракції «Свобода» вимагали говорити українською від представниці Партії регіонів Інни Богословської, яка виступала російською.

Свободівці, протестуючи проти цього, скандували «українська» і стукали по столах.

У відповідь на зауваження спікера лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок вигукнув, щоб Рибак зачитав Конституцію, в якій чітко сказано, що державною мовою є українська і депутати в сесійній залі мають виступати саме українською.
XS
SM
MD
LG