Доступність посилання

ТОП новини

Комісія Ради з розслідування фальсифікацій на виборах-2012 припинила роботу


Голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосив про припинення роботи тимчасової слідчої комісії з питань розгляду фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року.

За словами спікера, комісія мала надати звіт про свою роботу до 21 квітня, але цього не зробила. 21 травня збіг термін роботи комісії.

Як заявив голова комісії, народний депутат Арсен Аваков (фракція «Батьківщина»), тимчасова слідча комісія звіт підготувала, проте його не зареєстрували в апараті Верховної Ради. Тому він вимагає заслухати цей звіт у парламентській залі.

За словами депутата з фракції «Свобода» Ігоря Швайки, представники провладної фракції не приходили на засідання комісії і фактично бойкотували її роботу.

Водночас лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що підтримує дії Рибака щодо припинення діяльності цієї комісії. За його словами, ця комісія робила лише «популістські заяви», а не розслідувала факти.

Верховна Рада у березні створила тимчасову слідчу комісію з розслідування можливих фальсифікацій на виборах 28 жовтня 2012 року.
XS
SM
MD
LG