Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії урядові війська відбили в повстанців важливе місто


Урядові війська Сирії підняли свій прапор на центральній площі Аль-Кусейра, 5 червня 2013 року. Повстанці користуються іншим прапором.
Урядові війська Сирії підняли свій прапор на центральній площі Аль-Кусейра, 5 червня 2013 року. Повстанці користуються іншим прапором.
У Сирії урядові війська відбили в повстанців важливе місто Аль-Кусейр неподалік кордону з Ліваном, повідомили сьогодні сирійське державне телебачення і самі повстанці.

За словами з телерепортажу, «сирійська армія повністю контролює район Аль-Кусейр провінції Хомс, знищивши велику кількість терористів і захопивши багато інших». «Терористами» державні засоби інформації Сирії називають усіх повстанців.

Повстанці ж, зі свого боку, заявили, що відступили з Аль-Кусейра через нерозмірність в озброєнні з урядовими військами, брак боєприпасів, а також через «кричуще втручання» в бої на боці сирійської влади бійців войовничого шиїтського угруповання «Хезболла» з Лівану.

Місто Аль-Кусейр було критично важливе для сирійських повстанців, переважно сунітів, які через нього отримують зброю і боєприпаси від своїх союзників у Лівані. Сирійські урядові війська за підтримки «Хезболли» почали наступ на нього понад два тижні тому. Через цю участь у боях іноземних бійців Рада ООН із прав людини засудила владу Сирії.
XS
SM
MD
LG