Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ОБСЄ застеріг Україну з приводу справи Тимошенко


Ламберто Дзаннієр, архівне фото
Ламберто Дзаннієр, архівне фото
Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі Ламберто Дзаннієр заявив у середу Радіо Свобода, що питання колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко впливає на цьогорічне головування України в ОБСЄ.

Водночас він відмовився коментувати твердження міністра закордонних справ Леоніда Кожари, який цього року є головою ОБСЄ, що в Україні немає політичних в’язнів. За словами Дзаннієра, це внутрішнє питання України, і Кожара сам несе повну відповідальність за таку заяву.

«Є певні питання, які має вирішити країна, що головує в ОБСЄ. Я, зі свого боку, щиро вітаю кроки, вжиті стосовно деяких політичних діячів, які були ув’язнені, особливо щодо пана (Юрія) Луценка, колишнього міністра (внутрішніх справ), із яким ми співпрацювали в низці проектів ОБСЄ», – сказав генсекретар організації.

«Очевидно, залишається питання Тимошенко, і з цим питанням Україна має впоратися сама. Це питання верховенства права. Ми, звичайно, дуже добре знаємо про дискусії навколо цього питання», – додав він.

«Як нинішня країна-голова ОБСЄ, організації, яка підтримує верховенство права і права людини, Україна має відверто розглянути це питання», – наголосив Ламберто Дзаннієр.
XS
SM
MD
LG