Доступність посилання

ТОП новини

У Криму мітингували прихильники «Хізб ут-Тахрір» (ФОТО)


У Сімферополі близько двох тисяч осіб взяли участь у мітингу, організованому кримськими представниками міжнародного ісламського руху «Хізб ут-Тахрір».

Мітинг пройшов попри заборону суду, а також попередження управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. За словами рятувальників, за кілька годин до початку акції на місці її проведення знайшли снаряд часів Другої світової війни. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, незважаючи на це, організатори мітингу вирішили проводити акцію в сусідньому парку.

Мітинг «Одна умма (мусульманська громада) – один прапор» був присвячений річниці падіння халіфату. Учасники мітингу заявили, що лише відновлення світової ісламської держави – халіфату – може захистити права мусульман.

Демонстранти тримали сотні чорних і білих прапорів, які символізують єднання мусульман всього світу, і періодично скандували «Аллах акбар». Чоловіча і жіноча аудиторія стояли нарізно і були розділені стрічками.

Представники виконавчої служби управління юстиції попередили учасників акції, що мітинг заборонений судом. Зі свого боку, організатори назвали повідомлення про снаряд і заборону мітингу «провокацією проти кримських татар».

У Криму «Хізб ут-Тахрір» діє з 2003 року. Відтоді організація, яка не є зареєстрованою, але і не є забороненою, заявляє про себе шляхом проведення провокаційних конференцій та інших інформаційних заходів.

«Хізб ут-Тахрір» активно намагається залучити до своїх лав кримських татар, і це викликає великий спротив кримського муфтіяту.

Сама «Хізб ут-Тахрір» стверджує, що «бореться за відновлення всесвітнього халіфату (середньовічної мусульманської держави) виключно ненасильницькими методами».
XS
SM
MD
LG