Доступність посилання

ТОП новини

Монтсеррат Кабальє оголосили нон-ґрата в Азербайджані


Монтсеррат Кабальє і архиєпископ Нагірного Карабаху Парґев Мартіросян у монастирі Ґандзасар у Нагірному Карабаху, 5 червня 2013 року, фото: Завен Хачикян
Монтсеррат Кабальє і архиєпископ Нагірного Карабаху Парґев Мартіросян у монастирі Ґандзасар у Нагірному Карабаху, 5 червня 2013 року, фото: Завен Хачикян
Влада Азербайджану оголосила сьогодні персоною нон-ґрата всесвітньо відому оперну співачку з Іспанії Монтсеррат Кабальє через те, що вона відвідала сепаратистський і непідконтрольний Баку регіон Нагірний Карабах.

Як повідомили журналістам у посольстві Азербайджану в Іспанії, Баку також надіслав до Міністерства закордонних справ у Мадриді дипломатичну ноту з вимогою пояснити ті відвідини.

За цим повідомленням, менеджерів Кабальє попереджали про наслідки її візиту на «окуповані території Азербайджану».

Монтсеррат Кабальє позавчора і вчора відвідала Нагірний Карабах і, зокрема, зустрілася з керівниками цього сепаратистського регіону.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, є регіоном Азербайджану, який односторонньо проголосив свою незалежність. На початку 1990-х років унаслідок війни, яку провели місцеві вірмени за підтримки Вірменії, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною цього регіону і ще над значною частиною своєї території поза ним.

Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, зокрема, й Вірменія, хоча фактично Єреван надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку. У Баку вважають, що Вірменія окупувала цей регіон.
XS
SM
MD
LG