Доступність посилання

ТОП новини

Зоною надзвичайної ситуації оголосили кілька ділянок на схилах Дніпра в Києві


Київська міська державна адміністрація оголосила зоною надзвичайної ситуації територію від Володимирської гірки до Печерського ландшафтного парку через зсуви. Про це під час засідання штабу з техногенного захисту й надзвичайних ситуацій повідомив керівник управління надзвичайних ситуацій Києва Сергій Рюмшин.

За інформацією, озвученою на засіданні, на Дніпровських схилах на сьогоднішній день є сім ділянок, де сталися значні зсуви ґрунту, ці процеси можуть продовжуватись, якщо не розпочати термінових заходів з укріплення схилів. Зокрема, такі місця виявили біля Аскольдової могили, Музею води, неподалік від Мосту закоханих, біля оглядового майданчика поблизу Арки Дружби народів, біля Маріїнського палацу.

Рюмшин попросив голову КМДА Олександра Попова доручити керівництву комунального підприємства «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» негайно розпочати протизсувні роботи на цій території.

Також він звернув увагу на те, що необхідно провести відповідні роботи й в інших десяти місцях, де раніше через зсуви ситуацію визначили як надзвичайну.

Рюмшин наголосив, що необхідно прискорити процес зі зверненням до Кабінету міністрів України щодо відповідного фінансування для Києва, оскільки для укріплень схилів потрібні кошти, які перевищують можливості місцевого бюджету.

У квітні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій КМДА визнала ситуацію на шести зсувонебезпечних територіях як надзвичайну місцевого рівня.
XS
SM
MD
LG